perjantai 19. syyskuuta 2008

Toimelias viikko

Sivun alla ollut äänestys on ratkennut; Ranen sijoitus Parson agimestaruus kisoissa on joko ensimmäinen tai sitten joku muu! Uskon että tämä gallup pitää aika hyvin paikkaansa. :)

Koirilla on ollut ihan kiva viikko, on lenkkeilty remmissä ja ilman remmiä, on käyty kettua moikkaamassa ja vähintään joka toinen päivä on ollut agitreeniä pihakentällämme (naapureiden iloksi!). Ranen kanssa on treenattu mm. keppejä ja kehitys ihan muutaman treenin jälkeen on ollut uskomatonta. Kisoissa vain täytyy uskaltaa luottaa siihen, että koira ihan oikeasti osaa suorittaa ne kepit ihan itsenäisesti, kunhan vaan antaa sille tilaa niiden suorittamiseen. Yleensä menen itse sössimään siihen kepeille, jolloin tulee kieltoja yms. No nyt tulevana viikonloppuna tavoitteeni on antaa Ranen ihan itse suorittaa kepit, en mene siihen väliin sähläämään! Muita tavoitteita Ranen kohdalla en tulevan viikonlopun kisoihin sitten asetakaan.

Toni on treenannut pihalla Pennyn ja Marakatin kanssa. Penny on kyllä todella taitava ja tekee treeneissä todella hienoja suorituksia kontakteista lähtien. Kepit se hakee aivan loistavasti melkeinpä mistä vaan! Pennyn treenilistalla onkin tällä hetkellä irtoaminen ja kehitystä tapahtuu kunhan vaan asiaa treenataan ja kunhan koiruus keskittyy siihen mitä tehdään. Tämän meidän lauman suorituksista ei tule yhtään mitään, jos kuono ei pysy ummessa, haukkuessa keskittyminen on tiessään! Tämä pätee siis myös marakatti-osmoon. Osmon kanssa on treenatti irotamista, takaleikkauksia ja vähän myös kontakteja (joita pitäisi treenata PALJON ja koko ajan!). Kehitystä tapahtuu kaikkialla muualla paitsi kontakteilla, se ei malta keskittyä siihen aisiaan, kun siinä ei voi mennä täysillä eteenpäin. Tuo kontaktitreeni tuntuu tuon marakatin kanssa ihan toivottomalta, mutta kai sekin ne joskus tajuaa... Sitä päivää odotellessa! :)

Ei kommentteja: