perjantai 17. syyskuuta 2010

Karitsan karetta & vihersalaattia illaksi 2-3:lle

Kauppalista:
-Karitsan tai lampaan karetta yksi paketti pakasteesta about 1kg
(siitä riittää hyvin kahdelle ja mukavasti kolmelle)
-Lammas about 15€/kg, Karitsa 23€/kg

-Valkosipuli yksikyntistä 1 kpl
-Tuoretta persiljaa
-Auringonkukkaöljy
-Salaattia
-Tomaattia
-Kurkkua
-Balsamicoa tummaa
-Sipulia tuore
-Punaviini
-grilli
Mausteet:
-Paahdettu sipuli
-Suola
-Mustapippuri
-Laakerinlehti
-Sokeri

Muista käydä kaupassa edellisenä päivä jotta saat kareen sulatettua rauhassa.

Ota sulanut kare leikkuulaudalle ja poista kareen ympäriltä kalvot sekä muut ylimääräiset kohdat. Näistä roippeista teet koirallesi maittavan lisäkkeen ruokaan.
Leikkaa kareesta kahden luun kokoisia paloja. Kareessa on yleensä 8-9 luuta joten saat yhdestä 3 -4 erillistä palaa.

Kun olet saat leikattua kaikki, etsi käsiisi tehosekoitin sekä syvä sekoituskulho.
Nyt tehdään lihalle marinadi.

Lisää kulhoon:
1 dl Punaviiniä
1 dl Auringonkukkaöljyä
1 kpl Valkosipuli paloina
2 kpl laakerinlehteä
1 dl Paahdettua sipulia
1 rkl Sokeria
3 tl Suolaa
1 rkl Mustapippuria
Nippu Persiljaa (p.s , jos haluat vaaleanpunaista marinadia lisää persilja lopuksi ja sekoita lusikalla joukkoon)

Sitten vaan annat tehosekoittimen laulaa niin kauan, että kaikki ovat yhtä tahnaa.
Kaada marinadi reippaasti lihojen päälle ja laita koko komeus hetkeksi jääkaappiin.

Sillä välin tuikkaa grilli käyntiin. Jos sinulla on hiiligrilli, olet askeleen lähempänä täydellistä kulinarismia ja pisteet sulle !

Tee kulhollinen vihersalaattia johon revit salaatin, pilkot tomaatit, kurkut ja leikkaat tuoretta sipulia. Lisää Balsamicoa,öljyä, ripaus suolaa ja mustapippuria.
Sekoita aineksi rauhassa. Jos sinulla tuoretta basillikaa leikkaa sitä salaatin päälle.

Seuraavaksi lihat pois jääkaapista ja voit tässä välissä vaikka kattaa pöydän.
Kaada punaviini laseihin ja tarjoile ystävillesi.


Seuraavaksi grillataan liha ja se vasta on helppoa. Pitkät pihdit auttavat kääntelemään lihoja.
Grillaa lihaa ensiksi toiselta puolelta noin 3- 5min, varo polttamasta. Sitten käännät lihat ja sivele lopulla marinadilla grillattua puolta. Grillaa vielä 3-5 min.

Tarjoile lihat matalalta vadilta ja nosta suoraan pöytään.

Juomaksi käy olut tai punaviini Italiasta.

Muista servetit !

Vaikeusaste 5 (1 helppo - 10 itsekkään en osaa tehdä)

Ei kommentteja: