keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Tiistaina terapeutilla

Niin, siis fysioterapeutilla. Olin varannut kolmen koiran ajan Leena Piiralle ja kaikki kolme myös nautiskelivat hoidosta. Hoidon aloitti Rane "the ristiselän jumi". Edelleen oli alaselkä/ristiselkä jumissa, mutta nyt pienemmältä alueelta kuin aiemmin. Joka tapauksessa, tämä jumittunut selkä on nyt vienyt tilaa kuitenkin taas eteen päin, Ranen sisäreidet ovat nyt myös jumittuneet selästä johtuen. Etenkin oikea puoli oli tiukka kuin mikä! Selkä kun on ollut pitkään kipeä, vaikuttaa se tietysti liikkeeseen, joka on sitten jumittanut nyt myös reidet. Ristiselässä on selkeästi jokin pitkään jatkunut tulehdus tila, jota nyt hoidamme levolla, Rimadyl kuurilla ja BOT -takilla. Täytyy saada kipu selästä pois, jotta koira voi todella rentoutua ja sitä myötä jumit kadota! Rane on todella ollut nyt kipeä ja välillä jopa vihainen, ei yhtään kivaa, mutta täytyy muistaa, että koira ei ole vihainen tahallaan. Olisihan sitä itsekin varmasti hieman vihainen jos koko ajan sattuisi johonkin!! Leena sai kuitenkin Ranen ristiselkään liikettä ja sisäreisiä hieman auki, nyt toivotaan, että olemme viimeinkin paikallistaneet kivun lähteen ja koira alkaa oikeasti parantua!

Penny "the pieni jumi" oli myös hieman jumissa alaselästään, etenkin oikealta puoleleta. Selkään saatiin kuitenkin liikkuvuus takaisin. Leena kehui kovasti Pennyn kuntoa, ikää on kuitenkin jo jonkin verran, saman ikäisellä koiralla vois jo hyvin olla ikään liittyviä "ongelmia". Mutta ei meidän Pennyllä, vaikkakin Leena sanoi, että alaselkä voi jumittua myös iän myötä.

Osmo "the onnekas" oli täysin terve, ei jumin jumia tai muutakaan. Leena oli oikein ihmeissään, "harvoin voi sanoa, että ei löytänyt mitään mainittavaa"! :) Loistavaa! Mutta Osmo onkin sellainen spagetti, ei se voi jumiin mennäkään. Leena sanoi, että Osmo ei jumiudu niin helposti kuin Penny tai Rane, koska on sen verran kookkaampi (piedempi runko ja korkeampi) ja tähän vielä kun lisätään mahtavat muskelit, niin ei pääse koiran ranka jumittumaan. Ei siis ole aina huono asia, että koira on vähän kookkaampi, kerrankin siitä on jopa hyötyä!

Ei kommentteja: