maanantai 21. syyskuuta 2009

TAKUT 19.09.09

Takkujen kisat ovat aina jotenkin sopineet meille. Lauantaina koko lauma starttasi kahteen kertaan. Osmo ja Rane Annen kanssa sekä Penny ja Pulu minun kanssa.

Osmo teki hyvät kaksi rataa vaikka nollia ei tullutkaan. Alkaa suoritukset näyttämään enemmän ja enemmän agilityltä. Harjoiteltavaa on vielä paljon, mutta ollaan onnellisia siitä, että Osmo kovan työn tuloksena ymmärtää edes vähän mitä kontakteilla kuuluu tehdä (koulutus metodi Annen oma!). Toinen asia, mikä alkaa menemään jakeluun on eteenpäin meno, tosin sitä täytyy vielä hirmuisesti harjoitella ja vahvistaa. Osmon ensimmäinen rata päätyi kolmen hypyn suoraan ja kun Anne siinä sitten Osmoa neuvoi menemään ETEEN, piteni kaula taas n. 10cm jotta näkisi missä se palkka nyt sitten on! :) Ei siis ihan täysillä lähdetty pinkomaan suoraan edessä olevia esteitä, mutta maaliin päästiin kuitenkin ilman kieltoja tai muita virheitä. Tätä täytyy vahvistaa treeneissä ja pitää todellakin pitää huolta, että palkan saa VAIN kun on suorittanut edessä olevat esteet oikeassa järjestyksessä, ettei se vaan ala kisoissa, eteen käskyn kuultuaan, pinkomaan minkä tahansa lelun kimppuun!

Rane joutui jättämään ensimmäisen radan kesken omasta putkihulluudesta. Ensimmäinen hyppy tehtiin sentään oikein mutta heti seuraavalla hypyllä tuli hylly, kun Rane hyppäsi hypyn TÖRKEÄSTI Annen selän takaa ja siitä sitten täysillä lähimpään putkeen. Matka jatkui tästä suoraan maaliin!

Penny teki mahtavan radan kaikki kontaktit keinu,A:n sekä todella loistavan puomin alastulo kontaktit. Jokaisella kontaktilla odotti vapautuskäskyä! Kaiken kruunasi vielä todella upea kepeille meno sylikäännöksellä muurin ohi kepeille :) Pennyn sijoitus toinen.

Pulu taas loikki puomin alastulon todella rumasti ja päätin lopettaa siihen. Harjoitellen maaliin.

Osmon toinen rata oli hyvä vaikka muutamissa kohdissa oli vaikeuksia. Poispäin käännökset ovat harjoittelematta ja näin ollen kieltoja ja turhia pyörähdyksiä tuli vääjämättä. Ei ollut mikään helppo rata, mutta kontaktit otettiin myös tällä radalla ja sijoituskin oli hienosti 4. tuloksella 10!

Rane jatkoi samaa putki hullua meininkiä myös toisessa lähdössä!! Nyt kuitenkin oli ehkä hieman paremmin kuulolla, vaikka joka kerta putken kohdalle tultaessa, veti putki koiraa puoleensa kuin magneetti. Kuin ihmeen kaupalla Anne sai Ranen kääntymään oikeaan suuntaan juuri ennen kuin koira ehti pujahtaa väärään aikaan putkeen. Rimoja kuitenkin tippui Ranen kaahottaessa kohti putkia, tuloksena 10 sijoitus 8. Jos agilityssä järjestettäisiin "Kuka ehtii tehdä eniten putkia minuutissa" -kilpailuja, tiedän kuka olisi maailman mestari!

Pulun kanssa lähdin tarkkaan sekä tiukkaan ohjaukseen ja taisin olla kolmannen esteen kohdalla liian tiukka ja pulu kaatoi hypyllään koko hyppyesteen. ja siitä sitten suoraan lähimpään putkeen siitä hylky.Loppu rata harjoitellen ja puomin kontakti onnistui nyt hyvin.

Pennyn rata oli jotenkin siirappia, ei irtaantunut ja kaikki suunnittelemani kuviot menivät mönkään. Kuitenkin "taas" otettiin kaikki kontaktit vaikka keinu olikin vähän liian nopea :=)

Ei kommentteja: