torstai 10. syyskuuta 2009

Keskiviikkotreenit, 090909


Olin varannut ATT hallista ajan viikonlopun kisoja silmälläpitäen. Treenattiin pitkästä aikaa kaikilla neljällä koiralla. Teimme Annen kanssa kaksi erillistä rataa ja näin saimme treenattua yhtäaikaa. Pululle ja Osmolle se olikin uusi juttu ja hyvin saatiin tehtyä molemmille häiriötreeniä. Rane&Penny ei toisistaan välitä jos vaihtoehtona on agilityä.
Eka rata 1-13 ja toinen rata 14-29,

Kohtia joita Pulun kanssa jouduin hiomaan oli 17 -18, kepeiltä lähti hyppäämään estettä 25. sekä kepeille tulo putkesta 26-27. Tarpeeksi "jarrutusta" ennen kepeille menoa. Toisella radalla lähtö "jaakotus" pululle todella vaikeaa kun ei lähde kunnolla kiertämään. mutta tarpeeksi 1-2 välillä takaperin liikkumista ja varmistusta ettei tule 2-3 välistä.
Pennyn kanssa takaa leikkaus 10-11 väliin oli haasteellinen. aivan liian kovin pussista ulos ja kielto muurille tai sitten ylimääräinen pyörähdys jos käskytyn pussissa ollessaan. kohta 25 - 28 Penny ei lähtenyt ensimmäisellä kerralla hakemaan putken päätä. sekä keppien jälkeen hyppäsi 29 hypyn. Tarkkana sai olla minne tossut ja kroppa oikein näyttää. Viikonloppuna sitten taas mukavaa agilitykisaa ála ropryhmä! Nähdään kisoissa !!!

ANNE & POJAT (annen lisäykset):
Ranen kanssa on "ärsittävä" treenata, se tekee kaiken juuri niin kuin pitää! No treenattiin sitten kepeille lähetystä ja keppien loppuun tekemistä kun itse juoksen piiiiitkälle kepeistä ohi. Jäin putken ulostulolle odottamaan Ranea ja lähetin sen siitä, paikallaan seisten, kepeille. Matka oli aika pitkä ja melkoisesti tarvitsi kannustusta mutta hienosti lähti keppejä suorittamaan kunhan tajusi, että ollaan menossa kepeille. Kertaakaan Rane ei tullut kepeiltä liian aikaisin pois, vaikka juoksin pitkälle keppien ohi ja vaikka keppien jälkeen mentiin putkeen. Miksi se ei voi kisoissa olla yhtä hyvä???

Osmon kanssa treenattiin tällä kertaa puomin alastuloa ja eteen irtoamista radalla. Hyvin oli irotamis oppi jäänyt pojan päähän, vaikka se selvästikin "eteen" käskyn kuullessaan rupesikin etsimään että missä se palkka on! :) Eli hieman se siinä arpoi, että minkäs hypyn hyppään, missä se palkka, mutta lopulta tajusi ja hyppäsi ihan oikeaan suuntaan. Huvittavan näköinen kun kaulapitkänä, korvat eri suuntiin sojottaen tyyppi etsii kärsimättömänä palkaa esteiden takaa. Iloinen mieli kuitenkin siitä, että se edes yritti hakea estettä itsenäisesti. Puomin kontakti sujui radalla myös loistavasti, se on hidas mutta olkoon niin, kunnes se on 100 varma!

Ei kommentteja: