maanantai 25. lokakuuta 2010

Tuttavallinen tomaattikeitto ravuilla

Resepti tulee tässä: about 4 henkilölle

Kauppalista:
-Tomaattimurskaa 800g
-Tuore chili
-Rosmariini
-Sipuli
-Valkosipuli
-Yritti-valkosipuli katkaravut 2x 180g (Rainbow)
- Vaalea leipä (patonki, ciapatta)

2 x tomaattimurskaa ( 800g) tai vaihtoehtoisesti kuoritut ja säilötyt tomaatit.
lisää suola n. 2 tl, sokeria n. 2xrkl(keittämisen jälkeen maista ja lisää jos hapanta.)2-3 kuivattua chili palkoa( tämä kohta on yksilöllistä eli aloita pienemmästä määrästä ja lisää tarvittaessa)
2-3 rkl rosmariinia kuivattua
1-2 sipulia hyvin pieneksi hakattua,
2-3 kokonaista (yksikyntisiä)valkosipulia(puristettuna tai pieneksi hakattuna)tarkkana määrästä :=)

Keitä/hauduta kolme - viisi tuntia ( voit tehdä vaikka edellisenä iltana) Mitä kauemmin keität/haudutat sitä tasaisempi maku + muista että chilin voimakkuus kasvaa samalla.

ennen tarjoilua esilämmitä jos jäähtynyt, lisää 2(180g) x yritti-valkosipuli katkarapuja(rainbow) keitä ravut lämpimäksi ja tarjoile vaalea leivän kanssa.


Juomaksi käy jäävesi tai punaviini Italiasta.

Vaikeusaste 4 (1 helppo - 10 itsekkään en osaa tehdä)

1 kommentti:

Henna kirjoitti...

Nam, tää kuulostaa niin hyvältä että pitää laittaa testiin :)