tiistai 7. syyskuuta 2010

TOMAATTI ROSMARIINIKANAA SIPULIPEDILLÄ 2-3:lle

Kauppalista:
-Koipireisi about 1 kg maustamaton ( jos ostat marinoidun, tee siitä mitä tykkäät)
-Keltasipulia 3 - 4 kpl
-Valkosipuli yksikyntistä 2-3 kpl
-Tuoretta Rosmariinia
-Tomaattimurskaa 1 litra
-Auringonkukkaöljy
-Risottoriisi
-Perunoita
-Vaalea leipää
Mausteet:
-Suola
-Mustapippuri
-Chili
-Laakerinlehti
-Sokeri

Etsi kaapeistasi sopiva astia uuniin. Itse käytän ovaalin muotoista lasivuokaa. Päätarkoitus on kuitenkin, että koivet saadaan maakuulle vuokaan eikä liemi kiehu yliäyräiden sekä miltä se näyttää tarjoiltaessa.
Lorauta vuokaan auringonkukkaöjlyä ja latele pestyt ja kuivatut koivet vuokaan. Ripoittele suolaa koipien päälle.
Silppua sipulit ja valkosipulit peukalonpäänkokoisiksi paloiksi. Valkosipulista voit tehdä hakkelusta. Laita silputut sipulit ja valkosipulit vuokaan koipien ympärille niiden kaveriksi.
Mausta rosmariini lehtien hakkeella, suolalla,mustapippurilla,chilillä sekä sokerilla maun mukaan. Ole kuitenkin varovainen pippurien ja chilin kanssa, uunissa maut vahvistuu.
Kaada tomaattimurska sipulien päälle sekä sijoita laakerilehtiä tomaattimurskaan. Leikkaa vielä rosmariinistä oksia ja sijoita ne myös murskan joukkoon.

Laita koko komeus uuniin 200 celsiusta kiertoilmalla noin 2 tuntia. Anna levätä 10 min ennen tarjoilua. Jos haluat lisää lientä voit paiston aikana lisätä vettä.

Keitä kaveriksi risottoriisiä tai perunoita. Sijoita pöytään myös vaalea leipää tai itse tehtyä focaccia. Tarjoile laakeilta lautasilta.

Juomaksi käy jäävesi tai kevyt punaviini Italiasta.

Vaikeusaste 3 (1 helppo - 10 itsekkään en osaa tehdä)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mimmoista tomaattimurskaa olet käyttänyt?
tuore? purkki ? mikä merkki? noissa on melkoisia makueroja

Unknown kirjoitti...

Merkillä ei niinkään väliä, mutta suosin pahvitetroihin pakattuja ja ilman mitään lisämausteita.